Guavay: impact investering

Gepubliceerd: 30/08/2023

Na het coachen van Guavay om het bedrijfsontwikkelingsplan te verfijnen, besloot het investeringscomité van OVO om het bedrijf te steunen met een betaalbare lening in combinatie met verdere coaching.

  • Het bedrijf: Guavay helpt kleine boeren om hun opbrengsten te verhogen door een reeks biologische mengsels aan te bieden voor specifieke gewassen, waarbij avocado de primaire focus is. Door gebruik te maken van lokaal beschikbaar organisch materiaal gemengd met specifieke mineralen, zorgt Guavay voor een stabiele en consistente voedingsinhoud, wat de bodemkwaliteit en gewasontwikkeling ten goede komt.
  • Hun kracht? De verkoop van organische meststoffen combineren met training.

"In de komende 5 jaar willen we onze meststoffenproductie uitbreiden en we doen dit met zeer innovatieve technologieën die de duurzaamheid van de bodem verbeteren en ervoor zorgen dat deze gezond is om voedsel te produceren. We geloven dat we als bedrijf de plicht hebben om onze kennis en talenten te gebruiken om Tanzania en Oost-Afrika voedselzeker te maken", zegt Ahad Katera, medeoprichter van het bedrijf in 2017.

 

OVO ondersteunt de toegang tot financiering voor geavanceerde apparatuur voor het mengen van meststoffen om de productie op te schalen, zodat boeren kunnen rekenen op consistente organische meststoffen van hoge kwaliteit en duurzame praktijken worden bevorderd.

 

Meer info over het project here

News from Napas
Inspirerende getuigenissen
News from Napas
19/02/2024
Boostcamp Benin 2024
OVO events & reizen
Boostcamp Benin 2024
15/02/2024
OVO impact in 2023
OVO Nieuws
OVO impact in 2023
24/01/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.