Oproep voor coaches Benin 2024

Gepubliceerd: 02/10/2023

In februari 2024 zal Benin gastheer zijn van de derde editie van onze Inspiration Tour in het kader van SusTech4Africa. Een programma, ontwikkeld door Ondernemers voor Ondernemers, om Afrikaanse scale-ups en ondernemers aan te moedigen duurzaam te werk te gaan. 

 

Met Sustainable Technology for Africa – kortweg SusTech4Africa – stimuleert OVO duurzaam ondernemerschap in Afrika en helpt de geselecteerde projecten hun businessmodellen te optimaliseren en te verduurzamen.

 

10 ondernemers krijgen de kans om hun bedrijfsproject voor te stellen en uit te werken met ICHEC en een team van Belgische en Beninese coaches die speciaal daarvoor zijn gekomen.


Tijdens het Boostcamp krijgen de deelnemers de kans om hun technische en managementvaardigheden te versterken.

 

Na het Boostcamp ontvangt elk deelnemend bedrijf individuele onlinecoaching. De bedoeling van de coachingsessies is dat elk project een financieel plan en bedrijfsplan ontwikkelt. OVO financiert alle projecten die rendabel zijn en voldoen aan een minimum aantal voorwaarden. De OVO-financiering wordt uitgereikt in de vorm van een lening die over 1 tot 5 jaar moet worden terugbetaald. Deze financiering, die varieert tussen de 5.000 en 50.000 euro wordt verstrekt door een veertigtal business angels en door het OVO Acceleration Fund.

Programma Inspiration Tour

✔ Donderdag 25/01 

Vlucht naar Cotonou

 

✔ Vrijdag en saterdag 26 & 27/01 

Inspiratietour: bezoeken aan SusTech4Africa 2022/2023 projecten en nieuwe projecten voor 2024

 

Zondag 28/01

Relax/ Toeristisch bezoek

 

✔ Maandag, dinsdag en woensdag 29, 30 & 31/01

Boostcamp: ICHEC geeft een opleiding op basis van verschillende interactieve tools, in het bijzonder het Business Model Canvas. Tijdens de werksessies worden de ondernemers ondersteund in hun denken door Belgische en Beninse coaches.

Pitch Time: ondernemers presenteren hun bedrijfsproject in de vorm van een pitch aan een groot publiek.

 

✔ Donderdag 01/02

Terugkeer naar Brussel in de avond

 

Andere projectbezoeken mogelijk tot zaterdag 03/02

 

Interesse?

Ben jij ook geïnspireerd door duurzaamheid en ondernemerschap? Wil je bijdragen aan een betere internationale samenwerking tussen België en Afrika? Voor de Inspiration Tour in Benin is OVO nog op zoek naar geïnteresseerde ondernemers die willen meegaan als vrijwilliger/coach.

 

Registreer je HIER

 

Meer info nodig? Neem contact op met  christian.nachtergaele@ovo.be en nathalie.schots@ovo.be 

News from Napas
Inspirerende getuigenissen
News from Napas
19/02/2024
Boostcamp Benin 2024
OVO events & reizen
Boostcamp Benin 2024
15/02/2024
OVO impact in 2023
OVO Nieuws
OVO impact in 2023
24/01/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.